BUSQUEDA NOTICIAS

Arquitectura

26 Septiembre, 2019

Govern i Col·legi d’Arquitectes es reuneixen per tractar la modificació del Decret d’Habitabilitat i la creació d’un catàleg d’edificis contemporanis.

Compartir

El passat dilluns, dia 23, ha tingut una primera reunió de treball entre el conseller de Mobilitat i Habitatge, Sr. Marc Pons, i la degana del Col·legi d’Arquitectes de les Illes Balears (COAIB), Sra. Marta Vall-llossera, acompanyats pel director general d’Arquitectura, Sr. Bernat Roig, el director general d’Habitatge, Sr. Eduard Rosby, i el tresorer del COAIB, Sr. Bernat Nadal.

Amb caràcter general, la degana ha exposat la necessitat de disposar de dades objectives i multidisciplinàries per saber on som, fer un diagnòstic i definir objectius assumibles, i poder fer projeccions de futurs escenaris. Per això el COAIB ha proposat la creació d’un Observatori.

En relació a la situació actual de l’habitatge, la degana ha proposat:

  • Incentivar, facilitar i potenciar les promocions privades d’HPO per habitatges en lloguer. A més d’actualitzar la normativa tècnica d’habitatge social per delimitar el marc tècnic dels projectes, públics o privats.
  • Afavorir la divisió d’habitatges de gran grandària sense augmentar el nombre total d’usuaris, respectant la normativa d’habitabilitat i tenint en compte les seves característiques i ubicació.
  • Constituir una taula de treball per actualitzar el Decret d’Habilitat, vigent fa més de 22 anys, per adaptar-lo als nous usos i maneres de viure de les persones i famílies.
  • Aclarir, i coordinar amb els agents implicats, la implantació del Decret que regula els Informes d’Avaluació dels Edificis i impulsar la regulació del Llibre de l’edifici d’habitatge existent, clau en el manteniment i rehabilitació del parc existent.
  • Mantenir el criteri de desenvolupament de la Llei d’Accessibilitat en consonància amb el Codi Tècnic de l’Edificació, permanentment actualitzar pel Ministeri de Foment, i millorar el tractament de determinades qüestions, per exemple, el tractament dels ascensors en edificis existents.

En relació a la mobilitat, la degana ha proposat fer un estudi previ de l’anterior Llei per tal d’identificar els aspectes a millorar i ha comunicat que el Col·legi farà propostes dins el procés d’elaboració de la nova Llei.

Per la seva banda el conseller ha traslladat a la degana la seva voluntat de revisar i modificar el Decret d’Habilitat i ha ofert la possible col·laboració del Col·legi en la redacció d’un catàleg d’edificis contemporanis.   

 

Compartir